Saturday, December 22, 2012

Lawas

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

mood nak menaip baru datang kembali.. ekceli lama dah nak buat entry pasal nie.. 
banyak orang tanya aku LAWAS tu kat mana ? 
hah ! meh sini aku nak bagi tau kat korang2 yang tak tau di mana keberadaan LAWAS tu..
bukan PELAWAS ek... nak bagitau asal usul LAWAS tu pun aku sendiri tak tau..
kena kaji balik la dulu asal usul LAWAS tu.. yang aku tau LAWAS berada dalam negeri SARAWAK..
tak tau lagi SARAWAK tu kat mana.. hah! g cek map cepat.. kalau tak tau jugak korang fikir la sendiri..
tak dapat den nak menolongnya.. 

okeh2..fokus kembali kepada tujuan asal.. Di mana kah LAWAS ? 
setelah bermain dengan abang google tadi boleh la aku bagi gambaran kat korang2 semua di manakah keberadaan LAWAS.. tempat tanah tumpah darahnya kelahiran ku.. ehhhh

cekidautttttt !



untuk pengetahuan kalian2 semua.. LAWAS nie berada di antara BRUNEI dan SABAH.. 
bagi aku kawasan yang strategik.. boleh pergi SABAH n BRUNEI.. tapi kalau nak pergi BRUNEI kena sedia kan PASSPORT.. nanti x pasal2 kena cop sebagai PENDATANG ASING plak... hihi

nak jugak aku kongsi kan sikit lah pasal kampung halaman yang tercinta...
ceh ! sempat plak kan..ada ke yang nak amek tau ? hahahaha

nie gambar map dari abg gugel..ekceli yang kat gugel nih dah lama..myb x di upgrade lagi kot.. banyak dah perubahan kat kampung aku tu.. 

tu la rumah aku ...anak kampung !

view kampung aku dari seberang

#tak sabar nak balik bercuti... 










7 comments:

kopi pasta said...

wahhh, rumah ko terapung atas air ek? best. sbb taip2 petang boleh terjun sungai belakang rumah...:)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

nak pg umah awk boleh? suka lah suasana kat sana.

Iffah Afeefah said...

aku ingt lawas tu nk berak cmtu

hahaha

maafkan aku jiwa

Dikbi Kamaruddin said...

tgk kpg awk teringat cerita duyung yg apek berlakon tu...

#salam perkenalan

Cik Amal said...

mesti best !!

nak blog ni diedit secara free ?? full edit pulak tu, meyh join contest amal..

http://sayacikamal.blogspot.com/2012/12/contest-siapa-nak-blognya-di-edit-tanpa.html

Cik Pensil said...

anda ditag ;)

http://cikpensil.blogspot.com/2012/12/segmen-saya-nak-doodle-free-by-afie.html

bestnya kampung tu , nak p sana boleh dak ? pernah terjun laut ? haha . takkan tak pernah kan ? ;D

hazwan hairy said...

eh bestnya umah...abg long suka umh cmni..nnti nk pegi lah..wah suka2..

GG Manchester United

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tabungan Lara

Jiwa Lara World - Bila Pena Mula Menari Menulis Kalimah Tanpa Hentinya...