Wednesday, April 27, 2011

Hari Terakhir

esok aku bakal meninggalkan bumi KIY n UKM.. sedihnya bila nak meninggalkan kawan-kawan.. sebelum balik kampung rumah akak aku kat kedah aku ada satu exam lagi.. iaitu paper fiqh ibadat dan munakahat.. kira okey la gak subjek die.. senang nak faham sikit.. sok aku exam kol 8.30 pagi.. mase jawab ada 2 jam.. aku rasa tak sampai 2 jam pun aku jawab.. hahaha.. dalam kegembiraan ada kesedihan.. sedih nak berpisah dengan kawan-kawan.. mesti nanti bila dah balik kampung rindu ngan mereka.. walaupun baru je kenal tapi macam dah kenal lama..

sedar tak sedar aku bakal melabuhkan tirai semester 2 tuk tahun nie.. ini bermakna aku sudah menjadi pelajar IPTA selama setahun.. hanya tinggal 2 tahun je la bakal menghabiskan pembelajaranku.. InsyaALLAH kalau tiada aral yang melintang.. harap-harap keputusan sem nie lebih baik dari sem lepas.. Amin...

Semua barang dah paking juz nak tunggu balik je esok.. perjalanan esok pasti memenatkan.. duduk dalam bas lebih kurang 8 jam sebelum sampai ke destinasi yang dituju.. bercuti dulu balik kedah lepas tu baru balik sarawak. sekarang memang tak sabar nak balik.. nak jumpa keluarga dan anak-anak buah..

p/s: doakan semoga esok dapat jawab soalan dengan tenang.. :)

Monday, April 25, 2011

Aku Seorang Perantau

mama n bapa
Kerinduan ku kepada keluarga tercinta dan kampung halaman semakin memuncak.. walaupun final exam bakal melabuhkan tirainya, tapi aku bakal menghadapi lagi satu program sebelum menerbangkan diriku ke kampung tercinta.. BiroTataNegara(BTN)?? korang tau tak pasal BTN nie.. yang aku tau la seluruh warga Malaysia diwajibkan untuk mengikuti kursus ini.. aku pun tak terkecuali jugak.. apabila tirai final exam dilabuhkan, pelajar Tahun 1 fakulti aku diwajibkan menyertai program BTN ini.. program ini berlangsung pada 30 April- 04 Mei dan bertempat di Kem BTN Selangor.. bagi sesiapa yang tidak menyertai program ini hendaklah menyatakan alasan yang kukuh.. Abaikan semua itu..

Kampung halaman yang tercinta
 semangat tidak terkira, aku sudah tidak sabar lagi untuk meninggalkan bumi UKM nie.. kampung halaman sudah melambai-lambai aku untuk pulang ke kampung tercinta.. nantikan kedatangan ku pada 05 Mei ini.. aku terpaksa bergegas pergi ke lapangan terbang pada malam 04Mei ini disebabkan jadual penerbangan aku pada pukul 6.20 pagi esoknya.. harap-harap semuanya berjalan dengan lancar dan pada program akhir BTN akan berakhir dengan cepat.. tidak sabar sudah untuk berjumpa dengan keluarga tercinta yang jauh di mata tapi dekat di hati.. love u all my family!!

Sunday, April 24, 2011

Jom Join Give Away Aimi !


jom pakat ramai-ramai join GA Aimi nie..
tapi die suruh tag 2 orang je.. tak tau nak tag kat sape, so sape-sape
yang baca nie anda secara automatik di tag...:)
nak tau hadiah-hadiah yang menanti sila KlikSini..

Saturday, April 23, 2011

Percubaan

 cubaan pertama

cubaan kedua
 nak mintak pendapat korang yang mana okie.. maklum la budaj baru belajar masih tak reti nak buat benda-benda cam nie.. segala pandangan, cadangan dan komen dari korang semua amatlah digalakkan.. :)

dalam hati berkata: masih mengharap ada yang sudi nak tolong buat header... (ketawa sopan)

p/s: selamat membaca

Friday, April 22, 2011

Keindahan Alam

Jom sama-sama kita menikmati keindahan alam yang diciptakan oleh ALLAH.. Bersyukur lah kita dengan setiap nikmat yang diberikan oleh-Nya..















Berwajah Baru

Fuh!! Penat-penat.. baru je siap buat design baru tuk blog.. tetibe je rase nak tukar...nak nampak gurly la cket... cket je tak banyak pun.. walau pa pun aku suka sangat ngan blog aku sekarang.. puas hati ngan usaha sendiri.. walaupun simple tak macam blog yang lain ade bintang-bintang la, macam-macam widget la.. yang penting suka blog aku sekarang.. nak buat header tapi tak reti.. ade tak sesiapa yang sudi nak buatkan header?? ade ke yang nak buatkan tuk aku.. blog yang ntah pa pe isi kandungannya.. teringin sangat nak ade header.. dah pernah try buat tapi tak juga jadi.. tak cantik.. tangan takde seni nak buat semua benda- benda tu.. sekarang dah penat dan nak rest kejap.. pastu sambung balik nak godek-godek blog blogger yang lain.. nie la keje bila takde exam.. aish!!mentang-mentang la esok takde exam.. Chowww,

berharap sangat ade yg sudi nak buatkan header...(mengada plak) hehehe
p/s: selamat membaca


Wednesday, April 20, 2011

Penangan Trilogi Cinta

Trilogi Cinta.. Mesti korang tau kan cite tu.. aku baru je tau ade cite tu.. al-maklum la lame dah tak tengok tv.. kesibukan menghadiri kuliah menyebabkan aku tidak berkesempatan nak tengok tv.. lagi saru kat tempat aku tinngal nie satu je tv yang ade tu pun kat aras atas.. akibat kemasalan yang tinggi menyebabkan aku tak berkesempatan nak tengok tv.. berbalik pada cite Trilogi Cinta nie aku baru je tengok dalam minggu nie.. cite tu ade 40 episod.. akak aku yang baik hati bagi aku cite tu.. xtau la dari mana die dapat..die donlod kot dari Utube.. siyes aku cakap cite tu memang best!! aku plak terlebih touching baru je episod 1 dah keluar air mata aku... rapuh sangat mata nie.. sampai bengkak mata aku menangis tengok cite 2.. tak rugi tengok cite tu.. sape yang tak tengok lagi pi la tengok.. Best!!

nie la mata aku pas tengok cite 2..

Tuesday, April 19, 2011

PinKy MoMMa nak bagi banner FREE!


Sape rase-rasenye nak banner free KlikSini..
Tak salah kan kalau nak mencuba nasib..
Tarikh tutup malam nie pukul 8.00..

SAYA NAK JADI BLOGLIST SIMANIS-CADBURYLADY

Minggu nie memang tak tau nak tulis ape.. otak dah tepu asyik study je.. final exam la kata kan.. nak tulis entry malas plak memang takde idea.. dalam otak cuma fikir nak study je memang tak bleh nak fikir benda lain.. memandangkan waktu-waktu tengah takde idea nie saya dengan rajinnya men'join'kan diri je dalam segmen ke, kontes ke.. ape-ape la yang membuatkan aku tak payah nak banyak fikir.. so, ri nie aku nak sertai salah satu blog list yang di anjurkan oleh seorang blogger.. kalau nak tau lebih lanjut KlikSini.. segala syarat dan terma ade kat dalam tu.. tekan je cepat-cepat.. 



aku nak tag semua yang bace blog aku nie..
kalau tak nak join pun tak pe..
takde paksaan.. okeyh!

Monday, April 18, 2011

"1st Contest Dari xcyber : Pose Depan Cermin"

Thanx Farhana coz tag kontes nie.. Mentang2 la aku suka snap gambar sana sini..
Dengan secara rasminya aku meng'join'kan diri ku untuk ikut serta dalam kontes nie..
nampak simple n mudah..


syarat-syarat penyertaan korang boleh KlikSini
aku nak tag kontes nie kat ShaherahapaijasCikEiza n Ren..

Jom sesama kita men'join'kan diri dalam kontes nie..


Saturday, April 16, 2011

Gara-Gara Nak Makan Burger

Penat... Capek... Tired... Semua ada... Gara-gara kepingin sangat nak burger aku ngan kawan aku pi la turun bukit.. Maklum la kolej aku kat atas bukit.. Denga harapan kat kolej Ungku Omar(KUO) ada jual burger kol 7 kitorang gerak g turun bawah.. Dalam keadaan hujan yang turun renyai-renyai.. Dengan penuh semangatnya aku ngan wani(kawan aku) turun merentasi perbukitan KIY(kolej Ibrahim Yaakub) tempat aku tinggal sekarang nie.. Dengan penuh keyakinan dan kekonfiden yang ade aku ngan wani pi menerjah kafe KUO.. terus p tanya kat kaunter... Perbualan aku ngan akak jaga kaunter tu.

Aku: akak, ade jual burger x??
Akak: takde la dek.. Orang buat burger cuti ri nie..
Aku: La, ya ke?? takpe la kak..

Dengan muka penuh kekesalan aku ngan wani pi la bergerak keluar meninggalkan kafe KUO.. Aku dah putus harapan.. Dah lama kepingin makan burger tak sampai-sampai.. Demi tidak menghampakan perut ku untuk memakan burger aku ajak wani pi Kolej Pendeta Za'ba(KPZ).. Kawan aku ade kate kat KPZ ade jual burger.. So, aku dan wani melangkah kaki menuju ke bus stop nak tunggu bas kebetulan bas ade aku dan wani terus la naik bas menuju ke destinasi yang dituju..

Memang kepingin sangat nak makan burger aku siap rancang lagi malam nie nak makan 2 biji burger... Wani pun sama gak nak beli 2 biji burger cam aku.. bekalan kat dalam bilik.. hahahaha... Setelah bas sampai, dengan penuh semangat dan keyakinannya aku dan wani mencepatkan langkah menuju ke kafe KPZ coz dah kepingin sangat nak makan.. Setelah sampai kat kafe, ronda-ronda kat kawasan kafe tengok stall burger.. tak juga jumpa.. last-last aku ngan wani dok kat meja yang disediakan.. pastu wani nampak kedai burger tu tapi TUTUP.. aduh!!punye la aku keciwa sangat-sangat..

Last-last aku ngan wani ambik inisiatif balik kolej je la.. dah la tunggu bas dekat 1 jam.. perut pun dah nyanyi lagu Lady Gaga... nak mintak di isi.. Dah sampai KIY terus je melangkah kaki naik perbukitan dan beli Char Kuey Tiaw.. Dengan penuh kehampaan.. Aku dah frust + kuciwa +semua la... aku nak sangat makan burger.... Chow dulu....
Aku nak burger.....



Selamat Membaca..

SEGMEN BLOGLIST BERSAMA CIK OSHIN


Kalau berminat nak join segmen KlikSini
Jom ramai-ramai kita meriahkan segmen nie..

Berhenti Berharap


Janganlah berharap pada sesuatu yang belum pasti kita mampu perolehinya.. Berusahalah untuk memperolehinya janganlah hanya mengharapkan ianya jatuh bergolek kepada kita.. Sama-sama lah kita saling ingat-mengingati.. Usaha itu perlu untuk menjadikan kita lebih matang dan memperoleh pengalaman dan pengajaran..


Selamat Membaca..

Friday, April 15, 2011

JOM JOIN BLOGLIST BLOG CT MAZLINA ARMAN


Memandangkan tak tau nak tulis apa aku join je la segmen yang di anjurkan oleh Cik C-Tea nie..
kalau korang nak join sekali KlikSini tuk maklumat lebih lanjut..
Cik C-Tea saya seorang Bloggerwati..


Satu Kejadian

fuh! ari nie aku sebal banget.. mane tak nye tadi tengah ari pi makan kat bilik kawan bukannye ape segan kot rumet tengah tido tak nak ganggu die takut die jage plak kalau aku dan kawan aku makan kat bilik.. memang ari-ari makan kat bilik aku pi ari nie je tak.. kitorang pi la makan kat bilik kawan aku kat hujung.. Tengah-tengah makan aku teringat plak aku ade bace kat status rumet aku nie die nak makan kol 1.. sekali aku tengok jam dh lebih kol 1.. terus la aku pi kluar nak tengok bilik kunci ke tak coz tadi aku kluar aku tak tutup pun pintu.. sekali aku tengok pintu berkunci.. punye la aku gelabah mane tak nye aku tak bawa kunci pun aku tinggalkan kat dalam lagi satu henpon plak tak bawa.. biase aku bawak je.. pi ri nie tak bawak plak coz takde sape nak mesej pun.. Punya la aku risau sangat dah la nak exam kol 3.30.. aku punya la risau makan pun keruan pada hal dah abis makan.. hahaha.. 

pi aku masih tak duduk senang dok asyik memikirkan cam ne nak cari rumet aku nie.. lagi satu aku plak tak la hafal ngan nombor henpon die.. yang aku tau die pkai maxis 017.. 2 je yang aku tau..last-last pas makan aku suruh la kawan aku pi cari die kat kafe mane la tau die ade kat sane.. pastu kawan aku cakap takde.. aku cari la kat bilik kawan die.. dah la tak tau nombor bilik die so aku main terjah je la.. tengok selipar die ade ke tak.. cari punye cari tak jugak jumpe.. last-last aku pegi la kafe mane tau die baru je nak g kafe pas melepak bilik kawan die.. so, aku pinjam la jaket n tudung kawan aku nak pi kafe.. last-last aku ke temu jugak rumet aku.. aku pi serbu die kat kaunter nak bayar makanan.. aku cakap nak kunci coz tak bawa kunci... pastu aku pun pi la balik bilik siap-siap nak g exam..


so, pengajarannya di sini sentiasa la bawa barang-barang keperluan walaupun dekat atau pergi sekejap.. peringatan nie ditujukan kepada diriku sendiri... :)


Selamat Membaca..

Thursday, April 14, 2011

Wednesday, April 13, 2011

Jelajah Blog

Mentang-mentang la esok takde exam aku pulun habis la malam nie nak jelajah blog yang tak pernah nak tersampainya.. Kat bawah nie ade senarai blog-blog yang aku jajah. Dalam blog-blog nie macam-macam benda yang aku tak tau aku boleh tau.. Aku malas la da nak mencarut lagi. Kalau nak tau sangat tu korang klik la kat bawah tu.. Kepala masih serabut lepas jawab exam Arab tadi..
Layan je la jelajah aku yang lara kat blog-blog di bawah nie.



Aku rasa cukup je la kot setakat nie dulu aku jenjalan terjah blog-blog kat atas tu.. kalau tangan nie gatal sangat nak jenjalan lagi aku hupdate entry nie.. huh, mentang-mentang esok takde exam dengan penuh keyakinan dan kekomfoman langsung tak sentuh buku. Selamat Membaca.

Satu Ayat

Jenjalan dalam dunia maya nak tambah pengetahuan dan pengalaman dalam dunia blog..

Tahukah Kamu??

 Buah Delima

Buah delima merupakan buah yang berasal dari Iran, kawasan banjaran Himalay dan Utar India. Ia digelar sebagai buah diraja. Di Perancis buah delima dikenali sebagai epal yang berbiji. Pokok delima ini mempunyai jangka hayat yang panjang dan boleh hidup hingga 200 tahun. Bagi kaum Cina buah delima dianggap sebagai lambang kesuburan dan panjang usia. Ianya akan berbuah selepas setahun hingga tiga tahun ditanam. Dalam kaedah rawatan tradisional, buah delima ini diproses dan dijadikan sebagai jamu untuk mengubati masalah sakit perut. Buah delima mempunyai rasa manis tetapi akarnya mempunyai rasa yang pahit. Lapisan yang membahagi ruang antara biji buah delima bertujuan memelihara buahnya manakala seluruh biji buah dilitupi dengan kulit yang keras untuk melindunginya daripada hama.

Khasiat Buah Delima


Buah delima kaya  dengan zat sodium, riboflavin, thiamine, niasin, Vitamin C dan fosforus. Ia juaga mengandungi antioksidan yang tinggi untuk mengubati penyakit jantung dan barah. Selain itu, dalam rawatan Homeopati, buah delima digunakan untuk mengubati cirit-birit, sakit telinga, pandangan kabur, sakit gusi dan masalah penghadaman kurang lawas. Kulit buah delima digunakan untuk mengubati masalah cirit-birit yang kronik, buasir berdarah, muntah darah, batuk darah, pendarahan rahim dan radang telinga. Buah delima ini juga bertindak sebagai penawar bagi merawat tekanan darah tinggi dan arteritis. Di samping itu juga, ia berfungsi sebagai menguatkan jantung dan membantu fungsi sistem saraf dan otot.


Buah Delima
Sumber : Majalah InTrend
Selamat Membaca.

Kau Sahabat Kau Teman

Terima Kasih Kepada Semua.. Sayang korang semua.. Sahabat selamanya..


Kau Sahabat Kau Teman
Artist: Hijjaz

Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mengenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati

Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Kau sahabatku kau teman sejati

Sudah ditakdirkan kau pergi dulu
Di saat kau masih diperlukan
Tuhan lebih menyayangi dirimu
Ku pasrah diatas kehendak yang Esa

Ya Allah,tempatkannya di tempat yang mulia
Tempat yang kau janjikan nikmat untuk hamba Mu
Sahabatku akan ku teruskan perjuangan ini
Walau ku tahu kau tiada di sisi

Perjuangan kita masih jauh beribu batu
Selagi roh masih di jasad hidup diteruskan
Sedih rasa hati ini mengenangkan dikau
Bagai semalam kau bersama kami

Moga amanlah dan bahagia dikau di sana
Setangkai doa juga Fatehah terus kukirimkan
Moga di sana kau bersama para solehin
Ku sahabatku kau teman sejati

Mari Mengenal Warna dalam Bahasa Arab

Mari mengenal nama-nama warna dalam Bahasa Arab.. Warna-warna yang disenaraikan adalah warna-warna yang mempunyai dua kombinasi.. Selamat belajar..

WARNA

Biru laut
أزرق بحري
Biru tua
أزرق غامض
Biru muda
أزرق سماوي
Kebiru-biruan
مائل الى الأزرق
Merah tua
القرمزي
Merah jambu
وردي
Merah manggis
لون أحمر داكن
Kuning langsat
قشدي اللون
Kuning telur
صفار البيض
Kuning emas
لون ذهبي
Hijau tua
أحضر غامق
Hijau muda
أحضر فاتح
Merah hati
قلوب حمراء
Merah muda
الوردي
Kuning cair
السائل الأصفر
Hijau epal
التفاح الأحضر
Putih telur
بياض البيض
Putih susu
الأبيض الحليب
Hijau pucuk pisang
الأحضر يطلق النار من الموز


Selamat Membaca.




Tuesday, April 12, 2011

Air Susu Kacang Diludah Oleh Peniaga

FuH!!!! Apa kejadah.. Tergamak buat keje cam tu.. Kalau nak cari rezki tu buat la dengan kerja yang betul.. Nie sanggup ludah kat dalam minuman tu.. Macam-macam fe'el zaman sekarang.. Agak-agaknya terlebih advance kot sampai buat keje cam tu.. Malu sungguh!! cam takde pendidikan je buat keje cam tu.. Korang tengok la rakaman video ini... Kejadian ini berlaku di kawasan Bandar Baru Bangi.. KlikSini kalau nak tengok..

Selamat Membaca.

Demam Exam Melanda Diriku

Final Exam dah Datang... Otak dah tepu tak tau nak tulis ape. Sekarang nak tumpu kat exam n study..
Selamat Menduduki Peperiksaan.





p/s: Jangan study last-last minute cam aku nie..huhu..Alhamdulillah 1st paper tadi boleh jawab..Semoga paper2 seterusnya boleh jawab gak.


Selamat Membaca.






Helikopter Terhempas Di Sibu

SIBU: Sebuah helikopter terhempas sejurus berlepas dari Dataran Sibu, di tengah-tengah bandar raya berkenaan pada 1.40 petang tadi selepas menurunkan tiga penumpangnya termasuk pembantu khas kepada Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin di dataran itu.
Juruterbang helikopter itu, satu-satunya yang berada di dalam pesawat itu ketika kejadian, dihantar segera ke Hospital Sibu untuk rawatan.

Keadaannya masih belum diketahui.


Setiausaha Akhbar Muhiyddin, Hafiz Abdul Halim yang ketika itu sedang berjalan menuju ke RH Hotel, kira-kira 100m dari dataran itu terkejut dengan kejadian itu.

"Helikopter itu tidak mengalami apa-apa masalah semasa kami berlepas dari Bintangor atau semasa dalam penerbangan. Saya sedang berjalan menuju hotel apabila saya dengar ia terhempas," kata Hafiz yang sebelum itu menaiki helikopter itu bersama-sama dua pegawai keselamatan.



Sumber: Metro Online


Berita Terkini: Kapten Sahimi Ghazali, 38, disahkan meninggal dunia di hospital Sibu pada jam 8.36 malam ini. Berita tentang kematiannya diterima melalui sumber. – Oleh Watt Zacchaeus, Utusan Borneo.


Takziah untuk keluarga Allahyarham. Moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempat dalam golongan orang-orang yang beriman.. Amin..




Selamat Membaca.

Monday, April 11, 2011

Sahabat Selamatnya

BFF

 Semalam aku ada cakap kan yang aku pi keluar ngan kawan-kawan aku. kalau tak tahu KlikSini. Kalau kitorang berjumpa dan keluar memang tak sah kalu kitorang tak snap gambar. Dah jadi hobi kot. Kat mana-mana pun nak snap gambar. Yang penting best la. Bila dah jumpa kawan-kawan lama. Cerita-cerita hal masing-masing. Thanks korang jadi sahabat a.k.a kawan aku. Sayang korang semua. Aku pun dah xde idea nak tulis apa lagi. Otak dah serabut coz esok nak exam. Korang layan je la gambar kat bawah ni. Ni la kawan-kawan aku yang kitorang jumpa semalam.





 Selamat Membaca.






Doa Ketika Menghadapi Peperiksaan

Assalammualaikum...w.b.t


Menjelang peperiksaan yang bakal berlangsung pada 12 April 2011 ini, saya ingin memohon kemaafan daripada anda semua..Mohon maaf andai tersalah dan terkasar bahasa. Berharap sem ni lebih baik dari sem lepas. kat bawah ni ada beberapa doa ketika menghadapi peperiksaan. Doa ni kawan 1 kolej yang bagi. Thanks Nur Syakila.



1. masa masuk dewan peperiksaan tu baca:

وَقُلْ رَبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِي مِنْ لَدُنْكَ سُلْطَانًا نَصِيرًا

Maksudnya: “Dan katakanlah: “Wahai Tuhanku! Masukkanlah daku dengan kemasukan yang benar lagi mulia, serta keluarkanlah daku daripadanya dengan cara keluar yang benar lagi mulia; dan berikanlah kepadaku daripada sisiMu hujah keterangan serta kekuasaan yang menolongku.”

2. masa dapat kertas soalan:

قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي. وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي. وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي. يَفْقَهُوا قَوْلِي

.Maksudnya: “Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku dadaku. Dan mudahkanlah bagiku tugasku. Dan lepaskanlah simpulan daripada lidahku, supaya mereka faham perkataanku.”

3. masa payah nak jawab menjawab:

ياَ حَيُّ يَا قَيُّوْمُ، بِرَحْمَتِكَ أَسْتَغِيْثُ.

Maksudnya: “Wahai Tuhan yang maha hidup lagi maha berdiri dengan sendirinya. Dengan rahmatMu aku bermohon pertolongan.”

credit to: Ustaz Azhar Idrus



Selamat Membaca.

Sunday, April 10, 2011

Giveaway zalin onceitalk.com


Jom pakat ramai-ramai join kontes nie..
kalau berminat sila klik pada banner atau Klik Sini bagi mengetahui 
syarat-syarat yang telah ditetapkan.

Tag: Ejulz

YaNa Yassin 1st Giveaway


Aku join kontes lagi...
semalam dah join juga ri ni nak join gak..bukan ape saje nak tambah pengalaman..
kalau korang nak join kontes ini sila Klik Disini untuk maklumat lebih lanjut.
nie senarai 3 orang blogger yang aku tag bagi memenuhi syarat-syarat yang telah diletakkan 
oleh Cik Yana Yassin.. Siapa kah mereka???
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



Dilarang Masuk




Tadi pi tengok wayang ngan kawan-kawan dari UPM, UM n UPSI. Setelah sekian lama tidak berjumpa. Tadi tengok wayang Dilarang Masuk. First tengok cam takut pi memang takut pun. Takut ke??? Xdela suspen je cite tu. Pi penghujung cite tu xla best sangat... Rasenye motif utama dia adalah untuk menyatakan bahawa penjualan organ itu adalah haram. Pemberian organ hanya lah dilakukan dengan suka rela bukannya paksaan. Bagi korang yang nak tengok tu pi la tengok.. Lucu ade, sedih ade, seram ade, suspen ade...hehehe.. Tak sempat nak simpan gambar lagi dalam Cik Toshi.. Jika ada kesempatan nanti nak upload.. Maklum la lama dah tak jumpa ngan member-member lama.. 

Selamat Membaca.

GG Manchester United

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tabungan Lara

Jiwa Lara World - Bila Pena Mula Menari Menulis Kalimah Tanpa Hentinya...