Friday, April 15, 2011

Satu Kejadian

fuh! ari nie aku sebal banget.. mane tak nye tadi tengah ari pi makan kat bilik kawan bukannye ape segan kot rumet tengah tido tak nak ganggu die takut die jage plak kalau aku dan kawan aku makan kat bilik.. memang ari-ari makan kat bilik aku pi ari nie je tak.. kitorang pi la makan kat bilik kawan aku kat hujung.. Tengah-tengah makan aku teringat plak aku ade bace kat status rumet aku nie die nak makan kol 1.. sekali aku tengok jam dh lebih kol 1.. terus la aku pi kluar nak tengok bilik kunci ke tak coz tadi aku kluar aku tak tutup pun pintu.. sekali aku tengok pintu berkunci.. punye la aku gelabah mane tak nye aku tak bawa kunci pun aku tinggalkan kat dalam lagi satu henpon plak tak bawa.. biase aku bawak je.. pi ri nie tak bawak plak coz takde sape nak mesej pun.. Punya la aku risau sangat dah la nak exam kol 3.30.. aku punya la risau makan pun keruan pada hal dah abis makan.. hahaha.. 

pi aku masih tak duduk senang dok asyik memikirkan cam ne nak cari rumet aku nie.. lagi satu aku plak tak la hafal ngan nombor henpon die.. yang aku tau die pkai maxis 017.. 2 je yang aku tau..last-last pas makan aku suruh la kawan aku pi cari die kat kafe mane la tau die ade kat sane.. pastu kawan aku cakap takde.. aku cari la kat bilik kawan die.. dah la tak tau nombor bilik die so aku main terjah je la.. tengok selipar die ade ke tak.. cari punye cari tak jugak jumpe.. last-last aku pegi la kafe mane tau die baru je nak g kafe pas melepak bilik kawan die.. so, aku pinjam la jaket n tudung kawan aku nak pi kafe.. last-last aku ke temu jugak rumet aku.. aku pi serbu die kat kaunter nak bayar makanan.. aku cakap nak kunci coz tak bawa kunci... pastu aku pun pi la balik bilik siap-siap nak g exam..


so, pengajarannya di sini sentiasa la bawa barang-barang keperluan walaupun dekat atau pergi sekejap.. peringatan nie ditujukan kepada diriku sendiri... :)


Selamat Membaca..

2 comments:

Miss Tira said...

Apa boleh buat. Kejadian ni pun Tira pernah alami juga. Once in a lifetime. Lepas tu dah tahu bila nak keluar rumah je mesti check 2-3 kali kunci dan handset semua cukup tak.

Jiwa Lara said...

2 la..taubat2 pas nie even p toilet pun nak bwa kunci gak..xkn nak sejarh b'ulang..

GG Manchester United

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tabungan Lara

Jiwa Lara World - Bila Pena Mula Menari Menulis Kalimah Tanpa Hentinya...