Monday, December 31, 2012

Selamat Tinggal

Assalammualaikum dan salam sejahtera..

Selamat tinggal tahun 2012.. Selamat datang tahun 2013..

semoga tahun ini lebih baik dari tahun yang sebelum nya..

xdan nak taip enry panjang2.. sibuk dengan study..

final exam start 2 Januari 2013..

wish me luck..

Happy New Year !

Saturday, December 22, 2012

Lawas

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

mood nak menaip baru datang kembali.. ekceli lama dah nak buat entry pasal nie.. 
banyak orang tanya aku LAWAS tu kat mana ? 
hah ! meh sini aku nak bagi tau kat korang2 yang tak tau di mana keberadaan LAWAS tu..
bukan PELAWAS ek... nak bagitau asal usul LAWAS tu pun aku sendiri tak tau..
kena kaji balik la dulu asal usul LAWAS tu.. yang aku tau LAWAS berada dalam negeri SARAWAK..
tak tau lagi SARAWAK tu kat mana.. hah! g cek map cepat.. kalau tak tau jugak korang fikir la sendiri..
tak dapat den nak menolongnya.. 

okeh2..fokus kembali kepada tujuan asal.. Di mana kah LAWAS ? 
setelah bermain dengan abang google tadi boleh la aku bagi gambaran kat korang2 semua di manakah keberadaan LAWAS.. tempat tanah tumpah darahnya kelahiran ku.. ehhhh

cekidautttttt !



untuk pengetahuan kalian2 semua.. LAWAS nie berada di antara BRUNEI dan SABAH.. 
bagi aku kawasan yang strategik.. boleh pergi SABAH n BRUNEI.. tapi kalau nak pergi BRUNEI kena sedia kan PASSPORT.. nanti x pasal2 kena cop sebagai PENDATANG ASING plak... hihi

nak jugak aku kongsi kan sikit lah pasal kampung halaman yang tercinta...
ceh ! sempat plak kan..ada ke yang nak amek tau ? hahahaha

nie gambar map dari abg gugel..ekceli yang kat gugel nih dah lama..myb x di upgrade lagi kot.. banyak dah perubahan kat kampung aku tu.. 

tu la rumah aku ...anak kampung !

view kampung aku dari seberang

#tak sabar nak balik bercuti... 










Wednesday, December 19, 2012

Wordless Wednesday

Assalammualaikum dan salam sejahtera..







#Antara qoutes yang paling aku suka dan yang aku amalkan sampai sekarang...

Pesta Buku Malaysia

Assalammualaikum dan salam sejahtera


hari ini aku nak kongsi la sikit apa yang aku dapat semasa aku beli majalah Ujang tadi.. 
nak dikatakan aku nie peminat tegar pembaca Ujang boleh la jugak..
even pun banyak kali terlepas nak baca edisi2 yang sebelumnya..
kat rumah akak aku berlambak dah majalah Ujang yang aku beli start awal tahun 2012..

selesai je aku baca majalah Ujang tadi (pada hal baca part yang aku suka je) aku belek2 la kat cover belakang tu, then aku ternampak lah satu pemandangan yang menarik minat aku iaitu berkaitan dengan Pesta Buku Malaysia.. Apakan daya pada ketika tarikh itu aku sudah bercuti di kampung.. sobs sobs sobs


bagi korang yang berminat dengan pesta2 ilmu macam nie jangan la lepaskan peluang yang telah ada di depan mata.. frust x dapat nak pergi... even pun lambat lagi tak salah kan kalau aku nak kongsi bersama... hihihi

sapa2 yang nak pergi tu standby la ye mark kat kalender korang atau pun diari, hp korang sebagai peringatan...

#sedih tak dapat nak pergi.. kenapa la dorang2 tu buat tym sem break... huwawawa.. kalau x boleh la aku berjimba2 dengan KADS1M tu.. hahahahaha

Monday, December 17, 2012

Gigi Terkuat.. ko hado ?

Assalammualaikum dan salam sejahtera...



fifi : ini ada satu teka teki.

fafa : apa dia?

fifi : dalam banyak banyak gigi, gigi siapa paling kuat sekali di dunia ni??

fafa : gigi harimau.

fifi : salah

fafa : gigi serigala

fifi : pon salah

fafa : habis tu , gigi apa?

fifi : gigi orang melayu la...

fafa : kenapa pulak??

fifi : ye la , cuba ko fikir orang melayu boleh makan pucuk paku, jambu batu, belimbing besi , ikan parang , delima batu... kan kuat tu...?

fafa : !@#$%^&* kesitu pulak!!!!








#hahahaha...sabar je la aku...

Thursday, December 13, 2012

Artis Rock ?

Assalammualaikum dan salam sejahtera...
Actually, aku xtau sebenarnya nak hupdate apa dalam blog aku nih... tadi aku menggodek2 balik tablet aku setelah keluar dari wad... betapa rindu okay nak beramah mesra dengannya.. nie pun dok gigih install balik blogger kat tab nih..
Korang layan je la gambar kat bawah nih.. ni gambar yang aku jumpa balik kat image whatsapp aku.. ntah sapa yang send..kazen aku kot..

Tuesday, December 11, 2012

๑۩۞۩๑ Langkah Sudah Bermula ๑۩۞۩๑


Assalammualaikum dan salam sejahtera..

penat tak habis lagi.. dari jumaat lepas sampai la nie asyik keluar je... Jumaat lepas aku p Masjid Besi.. kenapa aku p sana ? tujuan aku ke sana adalah untuk mensnap gambar sekitar Masjid Besi.. sebab apa ? sebab ianya berkaitan dengan tajuk tesis aku... ianya berkaitan SENI BINA MASJID BESI.. actually ada jugak yang buat tajuk nie tapi ianya lebih memfokuskan kepada bangunan dan binaan di Putrajaya.. bagi aku ianya sangat umum... huhuhu


pengkaji bersama rakan


sebenarnya tajuk tesis aku nie rentetan dari subjek aku masa sem 3 kot..aku pun x berapa nak ingat dah... ianya berkaitan dengan kaedah penyelidikan.. dalam subjek nih diajarkan bagaimana untuk menghasilkan satu proposal yang berkualiti.. memandangkan aku skang berada dibawah seliaan pensyarah yang ajar aku kaedah penyelidikan, maka secara automatiknya dia suruh sambung balik apa yang pernah aku buat dulu untuk kaedah penyelidikan dulu.. actually, sebelum dapat tajuk yang skang nie aku ada buat 2 pilihan tajuk untuk tajuk tesis aku... RUJUK SINI

banyak juga pengalaman yang aku dapat sepanjang mencari bahan untuk tesis aku nie... lagipun masa subjek kaedah penyelidikan dulu aku n group aku pernah pergi berjumpa SENDIRI dengan ARKITEK yang membuat Masjid Besi tu.. Bangunannya terletak kat Wisma Raya, Jalan Raja Laut.. tingkat dia tu x sure.. x ingat.. masa berjumpa dengan arkitek tu memang macam2 perasaan ada.. takut, gerun, seram sejuk bagai la.. tapi, Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.. tak sia2 pergi berjumpa dengan mereka.. yang lebih best lagi mereka bagi salinan asli dari pejabat dorang pelan sebenar Masjid Besi.. berguna juga untuk aku sebagai rujukan kajian tesis aku.. tak menyesal dulu aku bersusah payah nak berjumpa bagai dengan arkitek tersebut.. 



aku just bagi sikit je gambar untuk tatapan.. takut TERover limit plak.. x pasal2 x leh nak upload gambar lagi.. seriously tempatnya sangat cantik dan sedap mata memandang.. mata aku dah lalok dok ralit menaip-naip kat keyboard nih... bila nak di suruh tdo mata nie komfom x dapat nak tdo... apa2 pun nantikan entry seterusnya perjalanan/misi aku untuk mencari bahan tesis aku.. doakan semoga tesis aku dapat disiapkan sepenuhnya sebelum aku meninggalkan bumi UKM...

#baru nak masuk bab 3... berkaitan dengan sejarah Putrajaya.. sapa2 ada maklumat yang berkaitan amat lah di alu2 kan untuk membantu... kihkihkih


Sunday, December 9, 2012

Saturday, December 8, 2012

Entry 18SX : Cara untuk mengetahui waktu subur wanita


Assalammualaikum dan salam sejahtera...

Mood nak menaip buat masa skang masih lagi ke laut.. 








Perkara yang sering aku tanya kat member akhirnya terjawab sendiri...

#untuk pengetahuan diri sendiri yang bakal seorang isteri, bakal seorang ibu kepada bakal anak2 ku nanti..





Wednesday, December 5, 2012

Tuesday, December 4, 2012

CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE

Assalammualaikum dan salam sejahtera..

Hari nie baru berkesempatan nak menjoinkan diri contest abg retis nih.. 
sapa2 yang berminat nak join tu meh TEKANSINI untuk maklumat lebih lanjut..


SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog HazwanHairy.
2. LIKE la page ni :  Personal Blog HH
3. LIKE page penaja : BOX Creative
3. Tajuk CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE
4. Tempek header diatas.
5. Link kan entry anda pada post entry HH.

Simple kan?xperlu buat karangan..Kalau rajin buatlah karangan apa-apa mengenai blog HH.
Tarikh tutup : 12/12/2012
Sebanyak 30 kalender untuk 30 blogger ( akan diup jika mendapat sambutan )
Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING. 

#Sorry Bang Long, main copypaste je... hihihi


Saturday, December 1, 2012

Bila Kerinduan makin menebal....

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera...

Ya Allah,
Betapa aku rindu ,
rindu untuk memeluknya,
rindu untuk menciumnya,
rindu untuk bergurau senda dengannya..

Ya Allah,
Engkau berikan lah kesihatan yang sempurna kepadanya,
Engkau pelihara lah mereka dengan sebaiknya,
Engkau lindungi lah mereka di bawah lembayung rahmatMu.

Hanya padaMu ya Allah,
Aku bermunajat menadah tangan,
memohon rahmat dariMu,
agar diberikan kekuatan untuk meneruskan hidup
di muka bumi Mu ini ya Allah...

I miss u mom n dad


Betapa anakmu ini merindui kalian berdua..
mama , bapa maafkan andainya anakmu ini telah mengguris perasaan kalian berdua..
 mama , bapa kelopak mata anakmu ini tak mampu menampung air mata dari terjatuh tatkala mendengar suara kalian berdua..
mama, bapa anakmu ini sangat merindui kalian...


03:23 pm
01 Disember 2012

Wednesday, November 28, 2012

Pencarian Blogger Borneo

Assalammualaikum dan salam sejahtera..


nampak tak tajuk tu ? hah ! sebenarnya aku nak cari blogger2 yang berasal dari Borneo..al-maklum la aku pun berasal dari Borneo jugak.. bukan apa aku just nak mengenali blogger2 yang ada kat Borneo.. mungkin ada yang berdekatan dengan tempat tinggal aku.. myb boleh la nak jumpa2.. In sha Allah..

Untuk Pencarian Blogger Borneo nie opkos la kan yang berasal dari Sabah dan Sarawak.. if dah lama bermastautin di Borneo memang di alu2kan la jugak.. hehehe.. korang just buat satu entry dan bagitau mengenai diri korang, tempat tinggal korang dan apa2 yang berkaitan laa... lagi satu nyatakan apa tempat yang best di tempat tinggal korang tersebut..

lagi satu korang letakkan gambar kat atas tu dalam entry korang ye.. untuk pencarian nie xde la hadiah2 yang ditawarkan just untuk saling kenal-mengenali antara satu sama lain.. dan bagi blogger borneo akan aku sdiakan satu ruang khas bloglist di dalam blog aku yang cikai nih.. hope ada la mendapat sambutan dari blogger2 Borneo...

mengenai diri saya TEKANSINI dan SINI dan SINILAGI...




Wordless Wednesday








hasil nukilan AynT I Islamic Artworks merangkap roomate n anak Borneo.. :)




Tuesday, November 27, 2012

Kalender 2013 by Box Creative

Assalammualaikum dan salam sejahtera...

kalender 2013

 Dah buat tempahan ? tunggu apa lagi... memang berpuas hati dengan hasil kerja yang dilakukan oleh bang long HazwanHairy.. harga pun berpatutan dan memuaskan... bila je dapat kalender nie aku terus agihkan kepada member kelas aku.. rata-rata mereka mengatakan sangat cantik.. korang boleh la tentukan gambar apa yang korang nak..

untuk maklumat lanjut korang boleh la ke page Box Creative, facebook Mohammad Zulhairy II...

Memang sangat berbaloi dan berpuas hati.. kalau sapa2 nak buat kad jemputan ke, banner ke pape hal yang berkaitan dengan printing korang tekan je link kat atas tu...memang sangat senang berurusan... :)

#gambar yang disnap tak berkualiti....

Header Baru

Assalammualaikum dan salam sejahtera . .

Selamat berpagi selasa ye kalian2 semua.. Alhamdulillah, masih lagi diberikan nafas untuk meneruskan kehidupan seharian kita.. okeh ! nak cite nih nampak x perubahan kat blog nih.. even pun simple je aku hargai jasa kawan aku yang buat.. walaupun ada yang aku tambah2 la dari yang asal.. bab cenggini memag x reti nak buat.. tym form 6 dulu bleh lagi dalam bab adobe2 nih tapi dah masuk kat u memang x dan la nak mempelajari nya lgi lebih lanjut.. lagipun kos yang aku amek pun xde kaitan dengan bab2 adobe2/lukisan bagai nih...
header asal



selepas aku lakukan sedikit edit2 

memang menepati kritea yang aku nak.. aku suka BLACK & WHITE... akan berusaha lagi untuk melakukan sedikit demi sedikit perubahan... hahahaha


Monday, November 26, 2012

Balik Kampung !

Assalammualaikum dan salam sejahtera..

Semalam kan aku ada gtau pasal promosi Airasia tu... kalau tak tau lagi TEKANSINI... kemain lagi tadi aku semangat tengok harga2 yang di tawar kan.. setelah fikir punya fikir akhirnya aku ambil keputusan call mom n dad.. dad aku yang jawab.. so, aku gtau la kat dad yang aku nie nak balik cuti sem..memang plan aku x nak balik pun.. tapi oleh disebabkan harga tiket yang murah bagi aku jadi aku ambil keputusan untuk balik..

yeayyyyy! akhirnya dad aku pun suruh balik.. aku apa lagi terus la masuk web airasia dan beli la tiket... wah ! kemain eksaited lagi aku beli tiket.. Alhamdulillah, dapat la jugak aku balik nanti cuti sem.. tu pun balik seminggu awal sebelum semester baru buka... sebab apa ? sebab kalau ikut tarikh sebenar tiket memang mahal la.. so, aku amek inisiatif balik awal n myb stay rumah akak aku...

x sabar rasanya aku nak balik.. bila dah beli tiket rasa nak cepat je balik.. x sabar nak peluk cium mom n dad aku..sekurang-kurangnya ada la jugak teman mom n dad aku nanti kat umah n mostly aku rindu ialah bilik aku tu....

confirmed !



MEGA GIVEAWAY DARI WWW.YANAYASSIN.COM

Assalammualaikum dan salam sejahtera...

hari nie aku nak join satu segmen yang telah dianjurkan oleh kak yanayassin setelah ditag oleh bang long HazwanHairy... thnx bang long coz tag untuk menjoinkan diri dalam segmen ni n x lupa jugak kak YY..




Pelbagai hadiah yang telah ditawarkan Oleh kak YY bagi GA yang telah beliau anjurkan.. Antaranya, ole-ole dari Korea, Beijing, Singapore, Pangkor dan banyak lagi la.. GA nie senang je just cite kan kenangan manis/masam sepanjang korang berblogging..

Kenangan Manis

kenangan manis aku sepanjang berblog ? ada ke yang manis.. bagi aku kenangan yang aku kira paling berharga dalam dunia berblogging ni adalah aku dapat mengenali pelbagai orang yang pelbagai ragam.. walaupun saling tidak kenal mengenali antara satu sama lain.. aku dapat kenal blogger-blogger yang sporting yang x sombong x kedekut..

Kenangan Masam

kenangan masam sepanjang aku berblog ni macam xde je.. bagi aku biasa2 je.. 

tu je la yang dapat aku bagitau kat korang..idea tengah ke laut..

untuk maklumat lanjut bleh la ke blog kak YY..

orang2 yang bertuah aku tag ialah MVKACik Azizah.

Sunday, November 25, 2012

Promosi Habisssss

Assalammualaikum dan salam sejahtera...

Perghh!!! shock aku dibuat nya airasia neh... tadi member aku send link kat fb aku..ingat link ape..skali aku bukak link Airasia... Airasia buat promosi lagi dengan harga serendah 11sen..





hati aku skang dah berbelah bahagi... plan cuti sem bulan 1 nie x nak balik.... huarghhhh! napa la airasia wat promosi tym2 cenggini... adoiiiiiii.... sapa2 yang berminat tu sila la ke page AIRASIA....


Monday, November 19, 2012

Under Construction

Untuk makluman blog aku masih lagi dalam penyelenggaraan..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Sunday, November 18, 2012

Mencarut je lebih...

Assalammualaikum dan salam sejahtera...

Pheww! kemain lagi aku ri nih semangat betul bangun pepagi... kalau tym hujung2 minggu nih koman2 pun bangun 9-10 pagi tu pun masih awal lagi... hahahaha... semalam baru je sampai dari Kluang.. al maklong la tengah berhoneymoon.... honeymoon yang gila2 sampai asimen langsung x sentuh... apa nak jadi oii dengan diri aku nih... sedar2 la ye dah tahun last ni jangan nak buat perangai.. :P

Sampai UKM semalam around 5pm.. kemas2 barang, keluar masuk dari beg ke almari.. kemas2 meja yang bersepah ditinggalkan..dengan buku yang bergelimpangan dengan haluan masing2.. penat kemain lagi.. dah abis kemas apa yang patut merangkak-rangkak anak mengeluarkan sang laptop dari pertapaannya, sang asimen dari persembunyian ku... hahaha.. baru nak wat asimen bhaiii.. terbaik laaa !!!

Decide nak siapkan semua asimen yang tergendala sejak berkurun lama.. kalau 1 x kisah la nie ada 4 asimen yang tertunggak.. first, siapkan asimen Akidah Islam coz semua bahan dah ada tau taip balik je lagi... fine ! bila dah siap semua dengan tak semena2 nya tangan nie gatal sangat ter-No... Arghh! tensen kot... last2, rehat sat pastu sambung balik.. done ! siap satu dah asimen aku tinggal 3 lagi berQ minta disiapkan.. aku dengan MALAS nya say bye bye kat asimen yang lain tu...

Okeh! nak cite kejadian ri nie... tadi pagi kemain eksaited bangun awal... pada hal semalam lewat tdo.. apa nak jadi dah dengan mata aku nih... okey2, continue da story... tadi xde plan pun nak keluar p mana2 ri nie.. ntah kenapa plak tetiba tekak aku nih kepingin sangat nak makan Dunkin Donuts.. pelik betul pepagi dah mengidam nak makan benda alah tu... pusing kanan pusing kiri baring duduk semua tak kena.. last2 p mandi siap2 then aku p TBS... buat apa kat TBS ? beli tiket ? hahahaha... beli Dunkin Donuts laa.. ada ke patut kepingin makan Dunkin kat TBS tu... padahal sama je semua rasa Dunkin tuh yang kat TBS gak tekak aku ni nak..ish2... giler betul tekak aku nih.. nasib la x kepingin nak makan asap bas kat sana tu.. hahahahaha

Aduiiii... mencarut lebih dah aku nih, next asimen tak buat lagi...buat cepat sebelum terbitnya fajar matahari esok... esok nak hantar 2 asimen dan perlu disiapkan malam nie... tensen x sudah2...


Thursday, November 15, 2012

Aku pengguna tegar Acer

Assalammualaikum dan salam sejahtera..

Alhamdulillah, hari nie tercapai jugak hajat aku nak beli laptop baru.. bukan ape, yang sebelum nie asyik mati2 je.. aku pun dah give up.. tapi sampai skang masih ok gak notebook aku tuh.. cuma kena hati2 lah dengan wayar nya.. if terusik banyak secara automatik akan off.. sebab tu la aku beli baru.. al maklum la skang dah final year nak pulun habis wat tesis..

hope nie adalah kali terakhir aku tukar laptop.. sepanjang kat UKM nih dah 3 laptop aku pkai.. masa 1st sem aku guna toshiba 14" pastu masuk sem 2 tukar lagi yang 12".. untuk tahun 2 je lama cket aku guna notebook acer aku sampai skang n hari nie adalah last aku menggunakannya.. sebab tadi dah beli yang baru.. hope yang nie boleh bertahan la sampai aku habis study...

nak kata aku nih ganas xla ganas mana pun.. cuma aku nak bertindak lebih awal sebelum bertambah parah.. nanti x pasal2 semua dokumen2 aku hilang... skang dah dapat yang baru kena jaga la elok2.. notebook aku tinggalkan kat akak aku.. xkan aku nak pakai dua2..gilerr ke ape.. if sapa nak beli harga boleh runding... kihkihkih

Published with Blogger-droid v2.0.9

Merinduimu duhai Sahabat

bersahabat itu indah... kenangan bersama dengan ex classmate form 1 - form 6.. bila masing2 dah dapat tawaran belajar kenangan itu tak pernah terhapus.. masih kekal di ingatan xkan lupus di telan zaman...

gambar yang penuh dengan pelbagai reaksi dan ragam.. terasa diriku begitu comel di sana... chewahhhh.. al maklum la muka x matang lagi kononnya... kihkihkih

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, November 14, 2012

Doa Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun

Assalammualaikum dan salam sejahtera..

Selamat Menyambut Maal Hijrah.. Semoga Tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya..

Doa Akhir tahun:

"Segala puji tertentu bagi Allah, Allah SWT
yang memelihara dan mentadbir sekalian
alam. Selawat dan salam ke atas junjungan
kami Nabi Muhammad dan keluarga baginda
dan sahabatnya. Ya Allah, Engkaulah yang
kekal abadi untuk selama-lamanya. Demi
kelebihan-Mu yang maha Agung dan
kemurahan-Mu yang melimpah,
sesungguhnya pada tahun baru ini aku
memohon daripada Engkau perlindungan
daripada syaitan yang direjam, pengikutnya,
tenteranya dan penolongnya dan aku
emohon perlindungan daripada nafsu amarah
yang sentiasa mendorong ke arah kejahatan
dan melalaikan aku dengan perkara yang
tidak berfaedah daripada mendekatkan diri
kepada Engkau. Selawat dan salam ke atas
junjungan kami Nabi Muhammad dan ke atas
keluarga baginda dan sahabatnya. Segala puji
tertentu bagi Allah, Allah SWT yang
memelihara dan mentadbir sekalian alam".

Doa Awal tahun:

"Segala puji tertentu bagi Allah, Allah SWT
yang memelihara dan mentadbir sekalian
alam. Selawat dan salam ke atas junjungan
kami Nabi Muhammad dan keluarga baginda
serta sahabatnya. Ya Allah, sesungguhnya
pada tahun ini aku melakukan larangan-Mu
tetapi aku belum bertaubat sedangkan
Engkau tidak reda dan melupai perkara itu.
Engkau menangguhkan azab-Mu yang
ditetapkan kepadaku. Engkau memerintahkan
supaya aku bertaubat. Sesungguhnya pada
hari ini aku memohon keampunan daripada
Engkau, ampunilah aku. Dan apa yang aku
lakukan pada tahun ini yang Engkau redai
dan Engkau janjikan pahala, maka aku
memohonnya daripada Engkau, ya Allah yan
Karim yan Zal Jalali Wal Ikram. Terimalah
permohonanku ini dan janganlah Engkau
hampakan harapanku terhadap-Mu ya Karim.
Selawat dan salam ke atas junjungan kami
Nabi Muhammad dan keluarga baginda juga
sahabatnya. Segala puji tertentu bagi Allah,
Allah SWT yang memelihara dan mentadbir
sekalian alam".

Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, November 12, 2012

Popia Pisang

yummy... sedap x terkata.. thanx to my sis coz dah buat kan popia pisang nih.. kat sini susah nak cari...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Sunday, November 11, 2012

Tiket Burn !

Assalammualaikum dan salam sejahtera...

tiket burn lagi ! hm, sepatutnya aku balik sarawak ri nie sempena cuti pertengahan semester.. tiket aku dah confirmed just tinggal aku je lagi nak terbang balik.. kalau ikut kan jam n waktu sekarang myb aku dah bersenang lenang dok kat umah jumpa family aku.. tapi apa kan daya... kita hanya mampu merancang dan Allah yang menentukan segala nya..

Walaupun aku tak jadi balik sarawak sekurang2nya aku bleh jumpa dengan anak sedara aku... hehehehe.. skang pun ngah dok baring terlentang lepas tdo kan paan..

Eh,lupa plak nak habaq nape aku terbang dr KL-Brunei... sebab tempat aku xjauh dari Brunei..if pkai kereta lebih kurang 2 jam.. if pakai speedboat around 45 minit... dekat je kan ? kihkihkih.. lagi satu jangan lupa passport ye... selalu jugak aku turun kat KK sbab dekat jugak..kira tempat tinggal aku kawasan strategik la.. dekat Sabah n Brunei..

InsyaAllah,lepas zohor nanti nak menyopingkan diri kat Kluang Parade n Kluang Mall.. Bye !

Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, November 9, 2012

Bila la nak maju

Assalammualaikum dan salam sejahtera..

Mak aih jenuh aku menunggu.. bukannya nak merungut tapi kepuasan pelanggan harus lah di utamakan.. tak gitu ? Rakyat didahulukan pencapaian diutamakan.. chewaahh ! bukan apa , aku sebagai pengguna berhak untuk bersuara untuk memastikan keselesaan dan keutamaan untuk pengguna lain..

dalam tiket kemain lagi sila tunggu 10 minit lebih awal bagi mengelakkan terlepas bas... haram jadah ! tunggu setengah jam pun tak kunjung tiba.. bukan nak komplen ke apa tapi hak kita sebagai pengguna kena lah hormati.. if terlambat pun kena la maklum kan lebih awal.. nie langsung xde khabar berita..

tak kesian ke kat penumpang yang duduk tercongok je dari tadi.. bukannya ada pun tempat duduk yang disediakan.. kalau ada pun kena naik atas.. kesian aku tengok kat makcik , pakcik, budak2 yang menunggu.. penat kot berdiri lelama.. sedangkan aku sendiri pun dah penat berdiri sambil taip entry nie.. bangkit la weiiii ! sampai bila nak camnie... aduyaiiiiiii

Published with Blogger-droid v2.0.9

Cuti !



Assalammualaikum dan salam sejahtera...

jap lagi lepas solat jumaat balik kampung.. kampung la sangat yea dok rumah taman tuh.. x sabar aku nak balik nak jumpa akak n anak sedara aku  PAAN.. actually lama dah sebenarnya aku nak balik kluang nih tapi asyik tertunda je coz akak aku nih balik Raub kampung hasben dy..  hari ini adalah hari yang ku nantikan coz aku nak balik... yeayyyyy! 
InsyaAllah, aku akan bercuti la kat Kluang selama seminggu.. Al-maklum la skang kan tengah cuti pertengahan semester.. 














Selamat bercuti aku ucapkan kepada member2, sahabat handai, rakan2 blogger, para pembaca.. 
Selamat menyambut Awal Muharram yang bakal tiba dan Selamat menyambut perayaan Deepavali bagi yang meraikannya..

SELAMAT BERCUTI !!!!!!

Tuesday, November 6, 2012

Aku dah give up

Assalammualaikum dan salam sejahtera...


Hmm.. skang dah rasa give up nak berblog... ntah la, aku pun x tau kenapa wujudnya perasaan tu.. aku buka blog nih pun juz sekadar suka2 ja.. bagi aku dalam blog nih aku bleh buat apa yang aku suka.. aku tak kisah if orang datang ke x dalam blog aku nih.. yang penting aku dapat buat sesuatu yang boleh kurangkan tekanan dalam dunia pembelajaran.. myb laa...



semenjak dua menjak nie perasaan itu kerap kali menerjah di kotak fikiran nih... banyak kali fikir nak stop berblog atau meneruskannya... banyak aku fikir baik n buruknya if aku berhenti untuk menulis dalam blog aku.. setiap orang lain pandangan dan pendapat dalam dunia blog ni..

Monday, November 5, 2012

Jadual Peperiksaan


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Sedar tak sedar semester 1 sesi 2012/2013 bakal melabuhkan tirainya.. begitu pantas masa berlalu dan mengejar masa yang berikutnya... skang aku berada di tahun akhir pengajian ku.. maka, ini bermakna aku bakal menghabiskan sesi pengajian ku tidak lama lagi.. 

InsyaALLAH penghujung semester 2 2012/2013 aku akan menghabiskan pengajianku d UKM... apa pun yang paling penting, aku harus menghabiskan dulu sisa baki semester ini... kat bawah nih ada aku serta kan jadual peperiksaan aku untuk semester ini... 

peperiksaan akan bermula 02 Januari 2013 -  17 Januari 2013... 3 minggu peperiksaan sebanyak 6 kertas peperiksaan yang bakal aku jalani.. bila tengok sesi tamat pengajian tu x sabar rasa nya nak abis... hahahaha... walau apa pun TESIS mesti aku siap kan... x bergerak lagi benda alah tu...








Web AirAsia Bertukar Wajah

Assalammualaikum dan salam sejahtera..


Buka2 ja web Airasia dah nampak pelik.. ingat salah bukak web.. try banyak kali refresh.. memang xsalah la lagi.. Airasia web dah bertukar baru.. nampak pelik plak bila dah berwajah baru... dah serasi dengan yang lama.. yang baru nie rasa cam serabut sikit..



nak lebih lanjut lagi KLIKSINI...

Lazy Monday

oh yeahhh ! Isnin datang lagi...

#kelas perang salib....

Published with Blogger-droid v2.0.9

Sunday, November 4, 2012

Senyum

Senyum tak perlu kata apa-apa...:)

Published with Blogger-droid v2.0.9

Saturday, November 3, 2012

Program Sayangi Haiwan dan Alam Sekitar

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

hari nie siap2 awal nak p Zoo Negara.. ada program kat sana.. plan hari nie nak g kluar p KLCC tapi semalam dapat invite dari member join program kat Zoo.. fikir banyak kali jugak nak join ke x.. memandangkan pihak PTM UKM naik taraf elektrik so UKM xde letrik dari jam 8.00pagi-07.00 petang..last2 aku menjoinkan diri jugak...

#x sabar nak gosok gigi rimau.. hahaha

Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, November 1, 2012

Asimen ouh Asimen

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

sedar x sedar dah bulan november.. rasa cam minggu lepas je daftar sem baru.. masa berlalu dengan pantas.. kehidupan sebagai seorang pelajar tidak boleh lari dari tugasan yang diberikan.. tanggungjawab harus dilaksanakan..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, October 31, 2012

Aturan Kehidupan

Assalammualaikum dan salam sejahtera..

notis terbaru bagi penghuni blok kediaman KIY






Wordless Wednesday







Ku sangka kan panas sampai ke petang rupanya hujan di tengah hari.. eh ? kan dah petang...

Zaman Persekolahanku...

Assalammualaikum dan salam sejahtera..

Rabu yang membosan kan.. kelas pagi dibatalkan.. yeahhh! memang aku suka pun if xde kelas.. tapi jam 5 nanti ada kelas plak..xleh lagi nak ponteng.. dah 3 kali aku x masuk kelas tu..disebabkan penyakit M yang berleluasa..

okeh2..saja aku nak kongsi nih saat memori indah aku sekolah dulu sampai skang.. ceh! kemain lagi aku.. nampak sangat perbezaan aku dari dulu sampai skang..dulu nak lap hingus pun x reti lagi skang selsema cket pun dah kecoh... hahahaha

 Tahun 4 puteri - 2000

Tahun 6 - 2002
Tingkatan 4 Sains 1 - 2006

Tingkatan 6 - 2009

Tahun Akhir Pengajian di UKM sesi 2012/2013

Alam persekolahan adalah kenangan yang paling terindah!!!!


Thursday, October 25, 2012

Kek Sarang

Assalammualaikum dan salam sejahtera..

 Hari nie aku nak kongsi sikit camna nak wat kek sarang.. akak2, ibu2, adik2, abang2 meh cepat amek kertas n pen..

Bahan- Bahan :

Tepung 2cawan
Gula 2 cawan
Air 1cawan
Bikarbonat 2sudu teh
Telur 8 biji
Marjerin 8sudu/1 cawan setengah
Susu Manis 1 tin


Cara-Cara :

Masak gula tanpa air sehingga kuning kemudian baru masukkan air dan sejukkan.
Pukul telur sehingga kembang kemudian masukkan marjerin dan pukul lagi dan masukkan susu.
Pastikan bikarbonat dan tepung dah sebati baru masukkan gula yang disejukkan tadi.
Kemudian campur bahan tadi menjadi 1 adunan.
Lepas tu bakar...


Selamat mencuba... :)

Selamat Hari Raya Aidil Adha...

GG Manchester United

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tabungan Lara

Jiwa Lara World - Bila Pena Mula Menari Menulis Kalimah Tanpa Hentinya...