Saturday, January 12, 2013

Coretan di Pagi Sabtu

Assalammualaikum dan salam sejahtera...

Salam sabtu dan selamat berhujung minggu..
Alhamdulillah, masih lagi diberikan kesempatan dan waktu untuk meneruskan hidup di muka bumi Allah ini.. hari nie baru kesempatan nak mengupdate blog setelah 2 minggu berexam.. Alhamdulillah, 5 paper dah habis tinggal 1 paper je lagi minggu depan. 17 Januari 2013.. lambat sangat nak tunggu minggu depan.. tak sabar nak balik kampung.. memandangkan nak exam lambat lagi so, malam nie aku balik kedah.. yeayyy2 !

Bagi aku semester nie adalah paling mencabar otak dan fikiran aku.. mana taknya semua soalan dalam bentuk esei.. yang objektif pun cuma 1.. yang tu pun subjek wajib U..1st nak cite pasal paper Akidah Islam.. 1st paper yang duduki.. Perghhh! soalan memang power gilerr laa.. soalan yang memang x dijangka laa.. tapi kira ok la dari 1st aku amek soalan dalam bahasa Arab.. oh ya aku terlupa.. subjek Akidah Islam nie aku repeat balik.. masa 1st year keputusan tidak memuaskan.. mana tak nya belajar dalam Arab n jawab exam pun Arab.. yang aku repeat nie still belajar dalam Arab tapi exam dalam Melayu.. nasiblah ada rujukan buku dalam bahasa Melayu.. exam nie aku jawab je ikut sesedap rasa..

Paper2 yang seterusnya bagi aku okay la.. semua subjek Sejarah.. Sejarah Islam di India (STIDI) dan Dunia Islam Abad ke 20 (DIA 20).. kalau belajar memang la senang kan.. Alhamdulillah, semua yang aku baca ada keluar.. so, aku boleh jawab la semuanya.. betul tak betul tu semua belakang kira laa.. tapi memang ku akui exam STIDI n DIA 20 memang best laa... yang paling syok aku jawab tym exam DIA 20.. perghhh! memang dengan senyuman la aku jawab.. keluar exam pun senyum2.. mana taknya mana yang aku fokus stdy yang tu keluar.. mana yang lect hint masuk exam tu je la yang aku baca n aku fokus kat 2 tajuk je mana yang aku boleh bawa.. then dah exam tengok soalan memang terbaik laaaa... senyum2 je aku... hahaha.. 


Exam semalam memang xmo citer laa... memang mencabar akal dan fikiran ku... so, tawakal je laa.. kena tunggu result keluar.. hahaha.. paper last minggu depan.. yang nie pun bagi aku mencabar jugak sebab aku tak berapa nak faham.. so, balik rumah nanti kena study betul2.. yang penting lepas exam last esoknya (Jumaat) balik kampung... ngeeeeee... tak sabar rasanya nak jumpa dengan family kat Sarawak.... 

Perghhh! panjang gilerrr aku menulis hari nie.. sure, memang takde yang nak baca.. hahaha... 

#barang2 dah siap kemas... now, nak siap2kan barang nak bawak balik Kedah malam nie...

4 comments:

hazwan hairy said...

wah dh mcm xsbr sgt nk baik kg tu..hehe..g rest otak dulu pastu amik paper lain..hehe...

zakwan fahmi said...

Salam...Lawatan balas dari Zakwanfahmi...hehehe...belajar rajin2 tau...kalau ada masa datang la melwat blog saya dan jng lupa ye klik2 apa yang patut

Leeza dayasari [santai leeza] said...

lagi 2 jer tuuuuu

Mrs Velentine said...

hi dtg sini...lama nda baca sini

GG Manchester United

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tabungan Lara

Jiwa Lara World - Bila Pena Mula Menari Menulis Kalimah Tanpa Hentinya...